Blogi: Eroon selluliitista

26.2.2016

Mieheni seurasi, kun kekkuloin vähissä vaatteissa kotona. Aikansa seurattuaan hän kysyi, olenko treenannut enemmän pakaroita, koska näyttävät pyöreämmiltä. Vastasin: “Rakas, se on rasvaa”.

Entä sellulliitti? Infektioperäinen, tulehdustila, imukudossairaus, soluaineenvaihduntahäiriö, koteloitunutta rasvaa, kuonaa, estrogeenin aiheuttamaa?

Entäpä jos se on ihan vaan rasvaa ja johtuu ihon sekä rasvakerroksen rakenteesta? Entäpä jos se on täysin normaalia sekä luonnollista?  Sitä on lähes kaikilla naisilla –  se on normaalia ja luonnollista.

Sen sijaan, että puristelemme, mittailemme, peilailemme, ahdistumme, etsimme itsestämme virheitä ja kehitämme itseinhoa –  keskittyisimme siihen, mikä meissä on hyvää, kaunista ja ihanaa. Muhkuroiden sijaan näkisimme rakastettavan naisen, joka arvostaa itseään.

Saamme huomattavasti innostavampia tuloksia, kun muhkuroiden puristelemisen sijaan lähdemme liikkeelle, syömme ravitsevaa ruokaa, juomme riittävästi vettä ja kohdistamme huomiomme muihin itsemme sijaan. Jo se, että nostat katseen omasta navasta, ojennat ryhdin, hymyilet ja puhut kauniisti, silottaa muhkuroita ja ryppyjä – ainakin se vie huomion pois niistä ja antaa muuta sisältöä elämälle.

Keinot selluliitin karkoittamiseen ovat samat kuin painon pudottamiseen, terveyden lisämiseen, elinvoiman parantamiseen tai kauneuden ylläpitoon:

• Juo riittävästi vettä. Riittävä veden juonti muun muassa vähentää turvotusta, parantaa aineenvaihduntaa, saa ihon hehkumaan ja mielen kirkastumaan.

• Syö ravinteikasta ruokaa säännöllisesti.

• Liiku päivittäin – monipuolisesti viikottain. Vahvista ja venytä.

• Nuku riittävästi.

• Kuivaharjaa, sauno, ota kylmä suihku, pulahda avantoon – kuori ja kosteuta.

• Rentoudu, vietä aikaa ystävien ja rakkaiden kanssa, naura ja nauti elämästä.

Muhkuraista ilmettä puolestaan lisäävät mm. huono ryhti, hiilihapotetut juomat, sokeri, suolaiset ja maustetut ruuat, pitkälle jalostetut elintarvikkeet, vääränlainen ja liiallinen ravinto, alkoholi, tupakka, runsas istuminen, heikot ja veltot lihakset, riittämätön lepo ja stressi.

Näemme sen, mihin keskitymme. Sama takapuoli – omaan silmään iso, selluliittinen ahteri – miehelle ihanat, pyöreät  pakarat.

Oikeanlaisilla elämäntavoilla on mahdollista vähentää rasvaa ja selluliittia – mutta mitäpä jos valitset terveet elämäntavat, koska haluat nauttia elämästä terveenä ja energisenä. Motiivisi on selluliitin sijaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, intohimo ja palava elämänhalu – josta seuraa säihkyvät silmät, hehkuva iho ja paljon muuta hyvää itsellesi sekä ympärillesi.

Olisiko jo korkea aika päästä eroon selluliitista – ihan ajatuksen tasolla – ja keskittyä merkityksellisempiin asioihin elämässä?