Blogi: Banaanilettuja ja marjasosetta

6.3.2016

Yksi lempiaamiaisiani on banaaniletut. Tällä hetkellä voidaan puhua yhdestä letusta, koska ajan säästämiseksi paistan yhden ison räiskäleen. Kääntäminen onnistuu helposti ja nopeasti ison lautasen avulla: lautanen paistinpannun päälle, pannu ympäri, liu’uta ympäri käännetty lettu pannulle paistumaan toiseltakin puolelta. Letun nautin tehosekoittimella soseeksi pyöräytettyjen marjojen ja hedelmien kera. Nopeaa, helppoa ja herkullista – pikaruokaa parhaimmillaan.


Banaaniletut 

1 banaani

1 kananmuna

3 kananmunan valkuainen

ripaus suolaa

1 tl kylmäpuristettua kookosöljyä paistamiseen

Tee näin

Paloittele kypsä banaani korkeaan astiaan, lisää kananmuna sekä valkuaiset sekä ripaus suolaa. Sekoita sauvasekoittimella tasaisesksi massaksi. Vaihtoehtoisesti voit korvata valkuaiset yhdellä kokonaisella kananmunalla.

Kuumenna pannu keskilämmöllä, voitele kookosöljyllä ja kaada taikina pannulle. Paista molemmin puolin kauniin väriseksi. Jos teet yhden ison letun, parhaiten kääntäminen onnistuu yllä kuvatusti ison lautasen avulla.

 

Marjasose

50 g mustaherukka

50 g mustikka

1 pieni päärynä

1/2 banaani

1 tl kollageenijauhe

10 g pellavansiemenrouhe

tilkka vettä

Tee näin

Kuori ja pilko hedelmät. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Jos kaipaat lisämakeutta, lisää maun mukaan kotimaista hunajaa. Nauti!

Tiesitkö, että mustikka hellii vatsaasi sekä suolistoasi. Jos kärsit vatsa- tai suolistovaivoista, kokeile tätä kotimaista supermarjaa. Mustikan tehoaineet myös ylläpitävät solujen normaalia aineenvaihduntaa ja vastustuskykyä.